تبلیغات
زوم سیتی"علمی و تفریحی" - طرز تهیه اسپاگتی خوشمزه سبوس دار رژیمی
تبلیغات شما

طرز تهیه اسپاگتی خوشمزه سبوس دار رژیمی

طرز تهیه اسپاگتی خوشمزه سبوس دار رژیمی



اسپاگتی-رژیمی1


برای رفع ابهامات بعضی از دوستان نازنین که سوال دارند باید بگم که: پاستا اسم کلی این ماده غذایی هست و که بنا بر شکل ظاهری تقسیم بندی و نامگذاری می شه:

1- ماکارونی: لوله های تو خالی پاستا در قطر های مختلف و نوع فرمی شکل

 

2- اسپاگتی: لوله های تقریبا نازک تو پر

3- فتا چینی : نوارهای ضخیم و پهن

4-کپ لینی:لوله های تو پر نازکتر از اسپاگتی

5-نودل و ورمیشل که خیلی نازکترند و استفاده های گوناگونی دارند

اینم بگم که نوع فرمی شکل ماکارونی خودش هر شکلش یه اسمی داره مثلا فارفاله که همون پروانه ای هست.

سعی کنید اسمها و تفاوتهاشون رو یاد بگیرید. خوبه.

مواد تشکیل دهنده

    اسپاگتی سبوس دار - 200 گرم
    گوشت چرخکرده بدون چربی - 100 گرم
    قارچ - 150 گرم
    فلفل دلمه ای - نصف عدد
    کلم بروکلی - 150 گرم
    روغن زیتون یا کنجد - 1 قاشق غذا خوری
    نمک - مقداری
    رب گوجه فرنگی - 1 قاشق غذا خوری
    فلفل و زردچوبه - به میزان لازم
    پیاز - 1 عدد متوسط
    پنیر پارمزان - به میزان لازم

دستورالعمل ها :

 

برای درست کردن این غذا مثل تمام انواع پاستا ها اب رو جوش بیارید و بهش کمی نمک بزنید

و اسپا گتیهاتون رو توش بجوشونید.

اگه عادت به دم گذاشتن پاستاهاتون دارید باید یادتون باشه که تو این مدل اسپاگتی امروزمون دم گذاشتن نداریم!!!!

چرا؟؟؟ خوب چون در اصل هیچ کجای دنیا پاستا ها رو دم نمیگذارند و اونش اصلا مهم نیست. مهمترین دلیلش مخصوصا وقتی میخواهیم یک غذای رژیمی داشته باشیم اینه که عمل دم گذاشتن انواع پاستا میزان قند اون و میزان چاق کنندگی اون رو دو برابر می کنه!!!

یعنی دو بشقاب ماکارونی دم نگذاشته شده برابره با یک بشقاب پاستای دم گذاشته شده!!!

حالا کدوم رو ترجیح میدید؟؟؟

بنابراین باید کمی بیشتر بجوشونید تا نرمتر بشند.

حالا آبکش کنید و بگذارید ابش بره.

اسپاگتی-1-5

 

 

مایه ماکارونی  رو به این شکل آماده می کنیم:

اول قارچهامون رو  درشت اسلایس می کنیم و توی تابه قدر چند قطره روغن می ریزیم و با حرارت نسبتا بالا قارچها رو نیمه سرخ نیمه کبابی می کنیم.(روغن کنجد هم میتونید جایگزین کنید)

 

 

اسپاگتی-1-6

 

میتونید برای رژیمی تر شدن غذاتون قرچها و بروکلی ها رو کبابی کنید.

 

بعد از تابه برشون دارید و اینبار بروکلی ها رو بچینید و تفت بدید.

روغن بهش نزنید. همون چرب بودن کف تابه براش کافیه.

 

اسپاگتی-1-7

 

 

یک نکته در مورد بروکلی بگم:

اندر خواص بی نظیر و کم نظیر بروکلی بسیار خواندیم و میدانیم.

فقط به یک نکته اشاره کنم و اونم اینکه برای اینکه خواص این کلم بهتر جذب بدن بشه بهتره خیلی کم حرارتش بدیم و بعد مصرف کنیم. در حد یک تقت کوچولو.

حتی برای روی سالاد. بهتر از خامش جذب می شه.

 

خوب حالا بروکلی ها رو بردارید و به تابه باقی روغنتون رو اضافه کنید و گوشت و پیاز رنده شده رو تقت بدید و بعد بهش فلفل دلمه و ادویه ها و رب بزنید و نصف لیوان اب بگذارید تا طعم گیری صورت بگیره. (بروکلی ها و قارچ هاتون رو  اضافه نکنید)

 

اسپاگتی-1-8

 

وقتی کاملا اب سس کشیده شد وقت اضافه کردن اسپاگتی ها به تابتونه.

اسپاگتی-ر-1-4

 

 

همونطور که زیر تابه روشنه یه چند دقیقه ای هم مواد رو زیر و رو کنید و بعد توی ظرف سرو بکشید و روش رو با کلم بروکلی و قارچهای نازنین که بدجوری چشمک می زنند تزیین و نوش جان کنید.

 

راستی این غذا با پاشیدن خیلی کم پنیر پارمزان  روش طعمش تکمیل می شه. البته اگه داشتید و کالریش مهم نبود.

 

این اسپاگتی رو با یک کاسه سالاد با ابلیموی تازه یا یک پیاله متوسط ماست کم چربی همنشین کنید و نوش جونتون باشه.

به امید خدا براتون انواع پاستا رو چه رژیمی چه معمولی آموزش خواهم داد و به تفاوتهاشوتم خواهیم پرداخت.

با آرزوی روح و جسمی سالم برای همه بشریت

نوش جان

 

اسپاگتی-رژیمی1

 

زوم باکس، chefnegin.com


بخش نظرات

  1. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you make this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz reply as I'm looking to create my own blog and would like to know where u got this from. appreciate it

  1. WOW just what I was looking for. Came here by searching for طرز

  1. در تاریخ : دوشنبه 20 خرداد 1398 01:39 ق.ظ
    tinyurl.com گفت :

    Hi there! Someone in my Myspace group shared this website
    with us so I came to take a look. I'm definitely
    loving the information. I'm bookmarking and will be tweeting this
    to my followers! Excellent blog and superb style and design.

  1. در تاریخ : شنبه 18 خرداد 1398 04:47 ق.ظ
    Pearl گفت :

    Thanks for sharing such a nice thinking, piece of writing
    is nice, thats why i have read it fully

  1. در تاریخ : چهارشنبه 8 خرداد 1398 08:39 ق.ظ
    tinyurl.com گفت :

    Quality articles is the main to be a focus for the viewers to
    pay a quick visit the site, that's what this site is providing.

  1. در تاریخ : چهارشنبه 8 خرداد 1398 12:47 ق.ظ
    tinyurl.com گفت :

    It is really a nice and helpful piece of information. I am satisfied that you just shared this helpful info with us.
    Please stay us up to date like this. Thanks for sharing.

  1. در تاریخ : سه شنبه 7 خرداد 1398 02:58 ب.ظ
    Joni گفت :

    When I initially commented I seem to have clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on whenever a comment is added I receive four
    emails with the exact same comment. There has to be a way you are able to remove me
    from that service? Thanks!

  1. در تاریخ : دوشنبه 6 خرداد 1398 03:32 ق.ظ
    Klefer گفت :

    Hey there! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew where I could find a captcha plugin for my comment form?
    I'm using the same blog platform as yours and I'm having difficulty finding one?

    Thanks a lot!

  1. در تاریخ : سه شنبه 31 اردیبهشت 1398 04:19 ق.ظ
    Manuel گفت :

    Hi, of course this article is truly fastidious and I
    have learned lot of things from it concerning blogging.
    thanks.

  1. Normally I don't read post on blogs, however I would like to say that this write-up
    very pressured me to try and do so! Your writing taste has been amazed
    me. Thank you, very great article.

  1. در تاریخ : دوشنبه 30 اردیبهشت 1398 11:02 ق.ظ
    Molly گفت :

    Wow, this paragraph is fastidious, my younger sister is analyzing these kinds
    of things, therefore I am going to convey her.

  1. در تاریخ : دوشنبه 30 اردیبهشت 1398 03:24 ق.ظ
    tinyurl.com گفت :

    Good day! This is my first comment here so I just wanted
    to give a quick shout out and tell you I really enjoy reading through your blog posts.
    Can you suggest any other blogs/websites/forums that cover the same topics?
    Thanks a ton!

  1. در تاریخ : شنبه 28 اردیبهشت 1398 04:31 ب.ظ
    Geoffrey گفت :

    When someone writes an paragraph he/she maintains the image of
    a user in his/her mind that how a user can know it. Therefore that's why this post is great.

    Thanks!

  1. در تاریخ : شنبه 28 اردیبهشت 1398 11:35 ق.ظ
    Cynthia گفت :

    Excellent way of telling, and nice piece of writing
    to get facts on the topic of my presentation subject, which i am going to present
    in institution of higher education.

  1. در تاریخ : شنبه 28 اردیبهشت 1398 06:24 ق.ظ
    Modesto گفت :

    Thank you, I have recently been looking for information approximately this topic for ages and yours is the best I've
    found out till now. However, what in regards to the conclusion? Are
    you sure about the supply?

  1. در تاریخ : جمعه 27 اردیبهشت 1398 11:22 ق.ظ
    Ursula گفت :

    Hey there, I think your site might be having browser compatibility issues.
    When I look at your blog in Chrome, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
    I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, amazing blog!

  1. در تاریخ : پنجشنبه 26 اردیبهشت 1398 07:53 ب.ظ
    tinyurl.com گفت :

    This article is actually a pleasant one it helps new web people,
    who are wishing in favor of blogging.

  1. در تاریخ : پنجشنبه 26 اردیبهشت 1398 07:49 ب.ظ
    Dennis گفت :

    excellent points altogether, you just gained a new reader.
    What could you suggest in regards to your put
    up that you just made some days in the past?
    Any sure?

  1. در تاریخ : چهارشنبه 25 اردیبهشت 1398 10:19 ب.ظ
    Elbert گفت :

    No matter if some one searches for his necessary thing, thus
    he/she wants to be available that in detail, so that thing is
    maintained over here.

  1. در تاریخ : چهارشنبه 25 اردیبهشت 1398 05:02 ب.ظ
    Julie گفت :

    I believe what you said was actually very reasonable.
    But, what about this? suppose you were to create a awesome title?
    I mean, I don't want to tell you how to run your website, but what if you added something that grabbed a person's attention? I mean زوم
    سیتی"علمی و تفریحی" - طرز تهیه اسپاگتی خوشمزه سبوس دار رژیمی is kinda vanilla.
    You could glance at Yahoo's front page and see how they write post headlines to grab viewers to click.
    You might try adding a video or a picture or two to
    get people excited about what you've written. Just my opinion, it
    might bring your posts a little livelier.

  1. در تاریخ : چهارشنبه 25 اردیبهشت 1398 03:34 ب.ظ

    Having read this I believed it was rather enlightening. I appreciate you
    finding the time and energy to put this informative article together.
    I once again find myself personally spending a lot of time both reading
    and posting comments. But so what, it was still worth it!

  1. I like the valuable info you provide in your articles. I'll bookmark your weblog and check again here frequently.

    I'm quite sure I will learn many new stuff right here!
    Good luck for the next!

  1. در تاریخ : شنبه 21 اردیبهشت 1398 11:24 ق.ظ
    Percy گفت :

    I really like reading through an article that will make people think.

    Also, many thanks for permitting me to comment!

  1. در تاریخ : پنجشنبه 19 اردیبهشت 1398 05:57 ق.ظ
    tinyurl.com گفت :

    I don't know whether it's just me or if perhaps everybody else experiencing issues
    with your website. It appears like some of the text
    on your posts are running off the screen. Can someone else please comment and let me know if
    this is happening to them too? This may be a problem with my browser
    because I've had this happen previously. Kudos

  1. در تاریخ : دوشنبه 16 اردیبهشت 1398 05:00 ب.ظ
    tinyurl.com گفت :

    You made some decent points there. I looked on the net to find out more about the issue and found
    most people will go along with your views on this website.

  1. در تاریخ : یکشنبه 15 اردیبهشت 1398 04:58 ب.ظ
    Kristine گفت :

    I am in fact thankful to the owner of this web page who has shared this wonderful article at at this
    time.

  1. در تاریخ : شنبه 14 اردیبهشت 1398 11:13 ق.ظ
    Camille گفت :

    I'm truly enjoying the design and layout of your blog. It's a
    very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for
    me to come here and visit more often. Did you hire out a designer to create your theme?
    Excellent work!

  1. در تاریخ : شنبه 14 اردیبهشت 1398 08:57 ق.ظ

    I do not even know how I ended up here, but I assumed this publish used
    to be great. I don't recognise who you're but certainly you are going to
    a famous blogger in case you aren't already. Cheers!

  1. Every weekend i used to pay a quick visit this website, as i want enjoyment, for the reason that this this site conations truly
    nice funny material too.

  1. در تاریخ : دوشنبه 9 اردیبهشت 1398 03:47 ب.ظ

    I'm not sure where you are getting your info, but great
    topic. I needs to spend some time learning much
    more or understanding more. Thanks for excellent info I was looking for this info for my mission.

 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نمایش نظرات 1 تا 30

****عنوان این سایت "زوم سیتی" به آدرس
zoomhere.mihanblog.com
بهترین و جدیدترین مطالب را
از منوی سمت چپ سایت
با عنوان" آخرین پستها " دریافت کنید
****